Hledáme s Vámi náklady před koncem roku ...

Vážení klienti, určitě řešíte před koncem roku náklady, věděli jste že ...?
 

...když před Vánoci (a nejen jimi) Vám při podnikání pomáhá někdo z rodičů, či studentů, tak se tato pomoc za jistých okolností může stát daňově uznatelným výdajem, BEZ jakéhokoli dalšího zdanění či odvodů? Čtěte dále...


Dohoda o provedení práce je jedna z možností pracovněprávního vztahu mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem kupříkladu u sezónních prací nebo při jednorázové výpomoci. Podle zákoníku práce  lze dohodu o provedení práce uzavřít na rozsah práce do 300 pracovních hodin za kalendářní rok a musí se v ní uvést na jakou dobu se uzavírá. Do tohoto rozsahu práce se započítávají všechny dohody o provedení práce, které má zaměstnanec se zaměstnavatelem uzavřené během celého roku. Výhodou je, že dohody lze uzavírat opakovaně bez omezení.  

A jak je to s odvody?  Budete-li mít zaměstnance pracujícího na dohodu o provedení práce a jeho výdělek v kalendářním měsíci nebude vyšší než 10 000 Kč, neplatíte sociální ani zdravotní pojištění, pouze srážkovou daň ve výši 15 %. Navíc, když je tento zaměstnanec např. student nebo důchodce, který si chce touto cestou přivydělat a podepíše u vás prohlášení poplatníka (růžový papír), neodvádí se ani tato srážková daň.