Spárování plateb

sÚčto pro Vás připravilo novou funkci! Spárované platby za Vás kontrolují zaplacené faktury či jiné doklady. Uhrazené doklady systém ověří přes nastavení ve Vašem internetovém bankovnictví, a uhrazené doklady Vám zaznačí přímo v sÚčtu. Kontrola spárovaných plateb probíhá ve 2 hodinových intervalech. Následně Vám příjde informační e-mail, ve kterém se dozvíte, které doklady jsou uhrazeny.

Spárované platby se v systému projeví až od chvíle, kdy propojení s bankou provedete. V současné době sÚčto spolupracuje s Fio bank, ostatní banky jsou v řešení. Postupně budeme přidávat možnost spárování plateb u dalších často používaných bank.

Nastavit spárované platby jde snadno a rychle!

1.Po přihlášení do sÚčta otevřete nastavení a vyberte položku “účty”.

účty2.JPG

 

2. U Vámi zvoleného účtu zvolte možnost “párování plateb”.

Peněžní účty   súčto.png

3. Nyní se Vám zobrazí přehled bank, které lze využít pro spárování plateb. Zvolte banku a následně se Vám zobrazí pokyny pro spárovaní plateb vybrané banky. V současnosti lze spárování provést pouze s Fio bank, v budoucnu chystáme připojení dalších často využívaných bank.

Fiobank.PNG
 

4. Pro získání platebního tokenu musíte provést potřebné kroky. Pokyny pro spárovaní plateb naleznete v popisku.

vložení tokenu.PNG

5. Po přihlášení do internetového bankovnictví, dle návodu, zkopírujte token do formuláře v sÚčtu a uložte. V IB nezapomeňte odeslat autorizovaný požadavek.

Fio token3.png

 

6. Nyní máte párovaní plateb nastaveno. Přehled plateb naleznete v levém menu v sekci Účetnictví, po zvolení možnosti “Spárované platby”.

sparovane platby menu2.jpg

 

7. Po rozkliknutí možnosti “Spárované platby” se Vám zobrazí modře zaznačené spárované platby. Přehled Vám usnadní práci s neustálou kontrolou bankovních účtů.

Spárované platby   súčto (1).png


 

8. O nových spárovaných platbách Vás bude denně sÚčto informovat prostřednictvím informačního e-mailu.

email.JPG