Výhoda práce z domova

Home office je nový a velmi oblíbený benefit, který se určitě vyplatí.
Firmy, jenž nabízí svým zaměstnancům jeden z nových benefitů “Home office”, ušetří peníze firmě i samotnému zaměstnanci. Zrušíte-li Vaše kancelářské prostory, přestanete tak platit nájemné a jiné výdaje za provoz kanceláře. Zřídíte-li si online kancelář na internetu a začněte pracovat na dálku, omezíte tak výdaje za cestování do práce a jednoduše ušetříte.
Pokud zaměstnanci pracují převážně z domova a do práce chodí například jednou týdně nebo pouze na porady či schůzky se zákazníky, Vaše úspory mohou být daleko vyšší. Taková firma pak může ušetřit až 80 % nákladů.

Online kancelář
Práce na dálku není vhodná pro každého zaměstnance, jelikož vyžaduje určitou úroveň disciplíny, motivace a komunikačních dovedností.
Úspěšná implementace Home office proto většinou bývá dlouhodobým procesem, jenž zahrnuje kromě osvojení nových technologií také důkladnou počáteční analýzu a kvalitní proškolení všech zúčastněných. Na druhou stranu dnes už nejedna zahraniční společnost veřejně prohlašuje, že se možnost práce na dálku pozitivně odráží v produktivitě zaměstnanců. Zaměstnanci bývají loajálnější, méně nemocní, spokojenější a v neposlední řadě i výkonnější.
Ve skandinávských zemích, Velké Británii nebo USA, například nabízí alespoň částečnou práci z domova okolo 40 % firem.

Webináře
Vzdělávání je jednou z oblastí s velkým potenciálem možných úspor. Webináře jsou online semináře s možností živé interakce. Zaměstnanci větších firem se tak mohou školení zůčastnit všichni a nemusí nikam jezdit. Firmy touto cestou ušetří zejména jejich čas, prostředky za dopravu, diety či pronájem sálu a zároveň mohou uspořádat klidně i dva webináře měsíčně.

Úspory zvyšují motivaci zaměstnanců
Ne každý zaměstnanec se chce či může stěhovat za prací. Naopak pro mnoho lidí je možnost práce na dálku něčím, co jim umožňuje vést kvalitní život na místě, které si sami vyberou. Ačkoliv se práce na dálku může jevit jako extrémní varianta, ve vhodné kombinaci s prací v kanceláři se už řadě firem vyplácí jako užitečný nástroj pro snížení nákladů a zvýšení spokojenosti jejich zaměstnanců.
V kanceláři sice máte své zaměstnance jednoduše po ruce a lépe pod kontrolou, ale průzkumy dokazují, že neustálý hluk a vyrušování působí negativně na soustředění pracovníků. Jejich výkonnost se tak snižuje a ti citlivější pak nezřídka končí u lékaře s psychickými nebo psychosomatickými problémy.